Binnendeur Zwart

Duurzame deuren

Eicq maakt gebruik van Europees eikenhout voor de productie van haar binnendeuren. Herbebossing en duurzaam beheer zijn daarbij vanzelfsprekendheden. Het restmateriaal dat overblijft na de productie van onze binnendeuren krijgt ook een nuttige bestemming, bijvoorbeeld bij de productie van plaatmateriaal. En Eicq binnendeuren gaan een leven (en langer) mee. Wat dat betreft zijn Eicq binnendeuren dus altijd een duurzame keuze, maar we gaan nog een stap verder! 

Deuren van teruggewonnen eikenhout

Eikenhout is van oudsher een veel voorkomende houtsoort in Europa. Het werd vroeger al gebruikt voor het bouwen van scheepsrompen. Ook in de bouw werd (en wordt) eikenhout toegepast. Grote eikenhouten balken deden dienst als steunbalken of dakspanten. Eikenhouten planken werden gebruikt om ondermeer grote schuren of stallen te bouwen. Europees eikenhout is sterk, kan goed worden verwerkt en kan ook een stootje verdragen. Het mag dus geen verrassing zijn dat er door de eeuwen heen veel eikenhout is gebruikt.

Maar geen gebouw heeft een eeuwig leven, vroeg of laat worden ze gesloopt of gerenoveerd. Op dat moment komen de gebruikte eikenhouten balken en -planken vrij. Het is eikenhout met een bijzonder verhaal wat soms eeuwen teruggaat in de tijd. Van eikel naar grote boom. Van grote boom naar balk of plank en als dusdanig lange tijd dienst gedaan in gebouwen of aan gevels van schuren.

Dat hout mag niet verloren gaan, want het is hout van hoge kwaliteit en met zeer veel karakter! Voorheen werd dit materiaal vernietigd, het had zijn nut gehad, maar gelukkig komen deze materialen sinds enkele tijd beschikbaar voor een derde leven. Eicq maakt van dit hout nieuwe en kwalitatief hoogwaardige binnendeuren met zeer veel ervaring en een unieke uitstraling. Duurzame deuren, maar ook deuren met bijzondere esthetische eigenschappen. 

Eicq parketdeuren balkenhout

De tijd heeft het eikenhout van balken alleen maar meer karakter gegeven. Het eikenhout heeft zeer lang mogen drogen en rijpen. Dat geeft balkenhout een zeer bijzonder cachet, net zoals een goede wijn met de jaren ook steeds mooier wordt. De balken worden verzaagd tot fineerlamellen en vervolgens geselecteerd op kwaliteit. Dat is een zeer tijdrovend proces, want sommige delen kwalificeren zich niet vanwege te grote gaten en/of scheuren. Kleurverschil is eigen aan balkenhout (bruine en zwart-bruine strepen of vlakken), evenals scheuren en gaten. Maar stukken met te grote gaten, te grote scheuren en een te groot kleurverschil krijgen een andere (duurzame) bestemming. Uiteindelijk worden van het geselecteerde dikfineer ef="#" data-page="46239" data-custom-classes="tekstlink">Eicq parketdeuren balkenhout gemaakt.

Eicq parketdeuren barnwood

Barnwood heeft de uitstraling van hout wat lange tijd blootgesteld heeft gestaan aan allerlei invloeden. Dit is eikenhout wat een echt geleefd uiterlijk heeft gekregen. Het heeft een grillig uiterlijk met diverse oneffenheden en scheuren en beschikt dus over een forse dosis karakter. Uiteraard selecteren we wel, na het verzagen tot fineerlamellen, op bruikbare en onbruikbare delen. De onbruikbare delen krijgen net als bij balkenhout een andere (duurzame) bestemming. Maar van de geschikte delen maken we ef="#" data-page="38537" data-custom-classes="tekstlink">Eicq parketdeuren barnwood.

Een balkenhout of barnwood deur volgens uw eigen ontwerp

Deuren van balkenhout en barnwood zijn bijzondere en unieke deuren vanwege het gebruikte materiaal. En duurzaam natuurlijk, want ze doorstaan met gemak de tand des tijds van hun derde leven als binnendeur. Maar het verhaal van deze deuren wordt nog specialer, want ze worden volledig naar uw eigen ontwerp vervaardigd! Elke serie kent z’n eigen mogelijkheden. Een binnendeur met of zonder glas? Een binnendeuren met gelijke strookbreedten of juist ongelijk, aan u de keuze.

Uw ef="#" data-page="35347" data-custom-classes="tekstlink">dealer is u graag behulpzaam bij uw keuze tussen een binnendeur van balkenhout of een binnendeur van barnwood en helpt u desgewenst ook bij het ontwerpen van uw nieuwe binnendeuren met levenservaring.

Woonsfeer natuurlijk.