Eicq%201ste%20keus%2090%20retro%20detail%201
Elegance%20eik%20rustique%2090%20detail%2018

Over Eicq

Wij houden van eikenhout, het mooiste materiaal dat de natuur ons kan bieden (vinden wij). Van dit fraaie materiaal vervaardigen wij in ons atelier op vakkundige wijze, met respect voor het materiaal en haar natuurlijk eigenschappen, stijlvolle, degelijke en duurzame binnendeuren. En dan moet u niet denken aan de ouderwetse donkere eikenhouten binnendeuren zoals deze weleer in de mode waren. Nee, wij maken moderne eikenhouten binnendeuren die in elke interieurstijl passen. Er is al langere tijd een woontrend waarbij meer en meer gekozen wordt voor eerlijke en natuurlijke materialen. Binnendeuren van Eicq passen perfect in deze trend. Natuurlijke materialen brengen als vanzelf warmte en sfeer in uw woning.

Eikenhout is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. De zeer fijne kwaliteit, zeer rustieke kwaliteit en alles daartussen. Hierbij moeten we accepteren wat de natuur voor ons gemaakt heeft, en dat heeft karakter. Geen deur is hetzelfde qua structuur, maar het totaalpallet straalt pure klasse uit. Dat herkent u direct als u onze deuren in het echt ziet en ga dat ook vooral doen, want hoe mooi ze ook ogen op deze website, in het echt zijn ze nog 10 maal mooier en prikkelen ze ook uw tastzin!

Nu begrijpt u onze passie, bezieling en waarom wij zeggen: Woonsfeer natuurlijk. 

Stompe deuren of opdekdeuren

stompe deuren of opdekdeuren

Smaken verschillen en logischerwijs ook bij binnendeuren. Daarom kunt u bij Eicq binnendeuren kiezen uit verschillende soorten eikenhout, deuren met- of zonder glas en kiezen uit vele afwerkingsmogelijkheden. Binnen de collectie parketdeuren kunt u zelfs de indeling van uw binnendeur ontwerpen! Een Eicq binnendeur kunt u volledig aanpassen aan uw smaak.

Lees verder

Eikenhout en woonsfeer

eikenhout en woonsfeer

Wat heeft eikenhout wat andere houtsoorten niet of in mindere mate hebben? Om te beginnen is eikenhout één van de meest sterke houtsoorten. Eikenhout kan daarnaast ook goed tegen vocht, reden waarom het ook vaak gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Als laatste is eikenhout ook goed verwerkbaar naar allerlei fraaie objecten. Er worden trappen van gemaakt, meubels, vloeren en, zoals Eicq doet, binnendeuren in verschillende uitvoeringen!

Lees verder

Binnendeuren met kozijn

binnendeuren met kozijn

Een kozijn heeft naast een praktische functie, als raamwerk waarbinnen een deur afgehangen wordt, ook een esthetische functie. Het ‘gat’ in de muur moet namelijk ook netjes worden afgewerkt.

Lees verder

Binnendeuren met glas

placeholder image

De natuurlijke ‘tekening’ van onze eikenhouten binnendeuren geeft een fraaie en sfeervolle aanblik, maar soms is het ook prettig als een deur, zelfs als deze gesloten is, een doorkijk biedt naar de ruimte daarachter. Glas in een binnendeur geeft een ruimtelijk effect, laat licht op sfeervolle wijze door en zorgt dat de verschillende vertrekken als het ware in elkaar overvloeien.

Lees verder

Binnendeur als schuifdeur

placeholder image

Een binnendeur van Eicq is uitstekend als schuifdeur toepasbaar. Een schuifdeur die voor de wand schuift, of juist in de wand. En in beide opstellingen is het ook mogelijk om een dubbele schuifdeur toe te passen.

Lees verder

Wie plaatst binnendeuren?

placeholder image

In ons atelier maken we uw nieuwe binnendeuren met veel zorg en aandacht zodat ze u uw verwachtingen zullen overtreffen. Maar dat is natuurlijk nog maar de helft van het verhaal, want ze moeten natuurlijk ook nog in uw woning worden geplaatst en in uw dagelijkse gebruik voldoen.

Lees verder

Wat voor binnendeuren zijn er?

placeholder image

Er bestaan vele soorten binnendeuren. Denk bijvoorbeeld aan de standaard witte boarddeur of de klassieke paneeldeur. Ook bestaan er vlakke binnendeuren met gefreesde motieven, volledig glazen deuren en stalen binnendeuren om maar enkele soorten binnendeuren te noemen ...

Lees verder

Welke binnendeuren kiezen?

placeholder image

Er zijn zoveel soorten binnendeuren dat het vaak lastig kiezen is, welke binnendeur past bij u? Houdt u van een klassieke woonstijl of juist een moderne inrichting en sfeer. Kiest u tijdloos of juist liever voor een deur die past binnen de huidige woontrends. Waarom zou u willen kiezen? ...

Lees verder

Moderne eiken binnendeuren

placeholder image

Veel van ons kennen nog de eiken binnendeuren die met name in de jaren ’70 populair waren. Zware, donkere en van veel krullen en details voorziene deuren. Oerdegelijk, maar ingehaald door de huidige woonstijl.
Nadat deze deuren uit de gratie raakten werden steeds meer huizen voorzien van …

Lees verder

Woonsfeer natuurlijk.