Eicq%201ste%20keus%2090%20retro%20detail%201
Elegance%20eik%20rustique%2090%20detail%2018

Over Eicq

Wij houden van eikenhout, het mooiste materiaal dat de natuur ons kan bieden (vinden wij). Van dit fraaie materiaal vervaardigen wij in ons atelier op vakkundige wijze, met respect voor het materiaal en haar natuurlijk eigenschappen, stijlvolle, degelijke en duurzame binnendeuren. En dan moet u niet denken aan de ouderwetse donkere eikenhouten binnendeuren zoals deze weleer in de mode waren. Nee, wij maken moderne eikenhouten binnendeuren die in elke interieurstijl passen. Er is al langere tijd een woontrend waarbij meer en meer gekozen wordt voor eerlijke en natuurlijke materialen. Binnendeuren van Eicq passen perfect in deze trend. Natuurlijke materialen brengen als vanzelf warmte en sfeer in uw woning.

Eikenhout is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Hierbij moeten we accepteren wat de natuur voor ons gemaakt heeft, en dat heeft karakter. Geen deur is hetzelfde qua structuur, maar het totaalpallet straalt pure klasse uit. Dat herkent u direct als u onze deuren in het echt ziet en ga dat ook vooral doen, want hoe mooi ze ook ogen op deze website, in het echt zijn ze nog 10 maal mooier en prikkelen ze ook uw tastzin!

Nu begrijpt u onze passie, bezieling en waarom wij zeggen: Woonsfeer natuurlijk. 

De basis van een mooie woning

witte boarddeurEicq binnendeur

Een droomhuis, zo’n fraai huis uit de woonbladen, is niet voor iedereen weggelegd. Maar een huis waar u zich thuisvoelt en daarnaast prettig en stijlvol woont is altijd te realiseren. Daar hoeft u niet eens voor te verhuizen, dat kan gewoon in uw bestaande woning!

Lees verder

Noesten in eikenhout

noesten in eikenhout

Een noest in het hout geeft aan dat op die plaats de boom ooit een levende zijtak bevatte. Een noest zit, anders dan een kwast, vast aan het hout en vormt daar één geheel mee. Bij een kwast is de zijtak van de boom vaak afgestorven waardoor de kwast, vaak al bij het bewerken van het hout, los kan komen. Het eikenhout dat wij gebruiken voor uw binnendeur bevat noesten (klein of groot naar uw keuze), maar geen kwasten. Kwaliteit gegarandeerd. Een noest herkent u aan een ronde, ovale of grillige vorm van harder en donkerder hout. Een grote tak levert een grote noest op, een kleine tak een kleine noest.

Lees verder

Zelf een binnendeur ontwerpen

Ontwerp%2018
Ontwerp%2003
Ontwerp%2001

Binnen de series Eicq parketdeuren, Eicq parketdeuren balkenhout en Eicq parketdeuren barnwood wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw binnendeuren te ontwerpen. Indien u dat wenst is uw dealer u graag behulpzaam hierbij, maar een eenvoudige schets volstaat ook reeds voor ons. Uw eigen ontworpen binnendeur wordt vervolgens, door onze vakmensen, met grote aandacht vervaardigd en perfect door uw dealer bij u thuis geplaatst.

Door uzelf ontworpen binnendeuren, dat maakt uw woonsfeer echt heel bijzonder en persoonlijk. Wel is het zo dat elke serie parketdeuren haar specifieke mogelijkheden kent. We sommen ze voor u op. 

Lees verder

Welke eiken binnendeuren bij parket of een houten vloer?

welke eiken binnendeur bij een houten vloer

‘Gelijk is ongelijk’, een bekend adagium in de meubelmakersbranche, gaat ook op bij de keuze voor eiken binnendeuren in uw interieur. Stel u heeft een lichte eiken parketvloer, dan zou u wellicht geneigd zijn om te denken aan eiken binnendeuren in precies dezelfde kleurnuance en -tint. Maar er zal altijd een verschil zijn of na verloop van tijd optreden. 

Lees verder

Binnendeuren, ambachtelijk en duurzaam gemaakt

ambachtelijke binnendeur

Heeft u weleens een bezoek gebracht aan een houtzagerij? Zo ja, dan is één van de eerste zaken die in u opkomt ongetwijfeld de heerlijke en kenmerkende geur van gezaagd hout. Een intens zinnenprikkelende ervaring. Deze geur overheerst ook in ons atelier, daar waar wij uw binnendeuren vervaardigen.

Ambacht, authenticiteit en passie maken uw binnendeur. Dat kan een machine of robot nooit vervangen. 

Lees verder

Een modern interieur en eikenhouten binnendeuren

maat binnendeur

Klinkt het idee van een modern interieur gecombineerd met eikenhouten binnendeuren u vreemd in de oren? Veel mensen denken bij eikenhout aan de zwaar klassieke en donkere interieurs uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Lees verder

Een deur in een standaardmaat of binnendeuren op maat

maat binnendeur

Eicq binnendeuren zijn in veel uiteenlopende breedte- en hoogtematen verkrijgbaar. In standaardmaten, maar ook als maatwerk. 

Lees verder

De afwerking van uw eiken binnendeur

afwerking eikenhouten binnendeur

Met uitzondering van Eicq parketdeuren barnwood kunt u voor alle Eicq binnendeuren een keuze maken uit diverse afwerkingen aan zowel de oppervlakte (de structuur van het eikenhout) alsmede de meubelafwerking (de behandeling van het oppervlakte van het eikenhout). Eicq binnendeuren worden op ambachtelijke wijze voor u afgewerkt. 

Lees verder

Massieve eiken binnendeuren of gefineerde eikenhouten binnendeuren, wat is de betere keuze?

opbouw constructie gefineerde eikenhouten binnendeur

Hout ‘werkt’. Dat werken houdt in dat het hout kan krimpen en/of zwellen. Hout dat volledig uitgewerkt is bestaat niet. Zelfs zeer oud hout kan altijd nog werken, hout blijft gevoelig voor vocht en/of droogte. Krimp of zwelling zal ook nooit regelmatig verdeeld over het oppervlak plaatsvinden waardoor er spanning ontstaat.

Lees verder

Natuurlijke materialen in de woning, trend of blijver? 

lintgezaagd eikenhout binnendeur

Interieurstylisten geven elk jaar weer de nieuwe woontrends door aan het grote publiek. Welke kleuren zijn in, welke vormen komen terug in het interieur, welke meubels en accessoires zijn onmisbaar en welke materialen vieren hoogtij. Zo wordt al enkele jaren verteld dat hout, in de natuurlijke vorm, een onmisbaar element is in het interieur.

Lees verder

Nieuwe binnendeuren plaatsen, geeft dat veel rommel?

eikenhouten binnendeur rustiek eiken

Er zijn veel redenen om Eicq binnendeuren te overwegen, maar ook zijn er redenen waarom men liever geen nieuwe binnendeuren wil laten plaatsen. Een reden die vaak genoemd wordt is de angst voor de troep en overlast die het verwijderen van de oude- en plaatsen van nieuwe binnendeuren met zich mee zal brengen.

Lees verder

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren

linksdraaiende of rechtsdraaiende binnendeur

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren, het zegt u waarschijnlijk niet direct iets. Toch is het belangrijk om vooraf te bepalen wat de draairichting van uw nieuwe binnendeur wordt. Een verkeerde draairichting kan namelijk een ongewenst resultaat opleveren en andersom, misschien kan een andere draairichting van uw binnendeur ook een voordeel opleveren!

Lees verder

Stompe deuren of opdekdeuren

stompe deuren of opdekdeuren

Smaken verschillen en logischerwijs ook bij binnendeuren. Daarom kunt u bij Eicq binnendeuren kiezen uit verschillende soorten eikenhout, deuren met- of zonder glas en kiezen uit vele afwerkingsmogelijkheden. Binnen de collectie parketdeuren kunt u zelfs de indeling van uw binnendeur ontwerpen! Een Eicq binnendeur kunt u volledig aanpassen aan uw smaak.

Lees verder

Eikenhout en woonsfeer

eikenhout en woonsfeer

Wat heeft eikenhout wat andere houtsoorten niet of in mindere mate hebben? Om te beginnen is eikenhout één van de meest sterke houtsoorten. Eikenhout kan daarnaast ook goed tegen vocht, reden waarom het ook vaak gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Als laatste is eikenhout ook goed verwerkbaar naar allerlei fraaie objecten. Er worden trappen van gemaakt, meubels, vloeren en, zoals Eicq doet, binnendeuren in verschillende uitvoeringen!

Lees verder

Binnendeuren met kozijn

binnendeuren met kozijn

Een kozijn heeft naast een praktische functie, als raamwerk waarbinnen een deur afgehangen wordt, ook een esthetische functie. Het ‘gat’ in de muur moet namelijk ook netjes worden afgewerkt.

Lees verder

Binnendeuren met glas

placeholder image

De natuurlijke ‘tekening’ van onze eikenhouten binnendeuren geeft een fraaie en sfeervolle aanblik, maar soms is het ook prettig als een deur, zelfs als deze gesloten is, een doorkijk biedt naar de ruimte daarachter. Glas in een binnendeur geeft een ruimtelijk effect, laat licht op sfeervolle wijze door en zorgt dat de verschillende vertrekken als het ware in elkaar overvloeien.

Lees verder

Binnendeur als schuifdeur

placeholder image

Een binnendeur van Eicq is uitstekend als schuifdeur toepasbaar. Een schuifdeur die voor de wand schuift, of juist in de wand. En in beide opstellingen is het ook mogelijk om een dubbele schuifdeur toe te passen.

Lees verder

Wie plaatst binnendeuren?

placeholder image

In ons atelier maken we uw nieuwe binnendeuren met veel zorg en aandacht zodat ze u uw verwachtingen zullen overtreffen. Maar dat is natuurlijk nog maar de helft van het verhaal, want ze moeten natuurlijk ook nog in uw woning worden geplaatst en in uw dagelijkse gebruik voldoen.

Lees verder

Wat voor binnendeuren zijn er?

placeholder image

Er bestaan vele soorten binnendeuren. Denk bijvoorbeeld aan de standaard witte boarddeur of de klassieke paneeldeur. Ook bestaan er vlakke binnendeuren met gefreesde motieven, volledig glazen deuren en stalen binnendeuren om maar enkele soorten binnendeuren te noemen ...

Lees verder

Welke binnendeuren kiezen?

placeholder image

Er zijn zoveel soorten binnendeuren dat het vaak lastig kiezen is, welke binnendeur past bij u? Houdt u van een klassieke woonstijl of juist een moderne inrichting en sfeer. Kiest u tijdloos of juist liever voor een deur die past binnen de huidige woontrends. Waarom zou u willen kiezen? ...

Lees verder

Moderne eiken binnendeuren

placeholder image

Veel van ons kennen nog de eiken binnendeuren die met name in de jaren ’70 populair waren. Zware, donkere en van veel krullen en details voorziene deuren. Oerdegelijk, maar ingehaald door de huidige woonstijl.
Nadat deze deuren uit de gratie raakten werden steeds meer huizen voorzien van …

Lees verder

Woonsfeer natuurlijk.