Over Eicq binnendeuren

Wij houden van eikenhout, het mooiste materiaal dat de natuur ons kan bieden (vinden wij). Van dit fraaie materiaal vervaardigen wij in ons atelier op vakkundige wijze, met respect voor het materiaal en haar natuurlijk eigenschappen, stijlvolle, degelijke en duurzame binnendeuren. En dan moet u niet denken aan de ouderwetse donkere eikenhouten binnendeuren zoals deze weleer in de mode waren. Nee, wij maken moderne eikenhouten binnendeuren die in elke interieurstijl passen. Er is al langere tijd een woontrend waarbij meer en meer gekozen wordt voor eerlijke en natuurlijke materialen. Binnendeuren van Eicq passen perfect in deze trend. Natuurlijke materialen brengen als vanzelf warmte en sfeer in uw woning.

Eikenhout is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Hierbij moeten we accepteren wat de natuur voor ons gemaakt heeft, maar juist dat heeft karakter. Geen deur is hetzelfde qua structuur, maar het totaalpallet straalt pure klasse uit. Dat herkent u direct als u onze deuren in het echt ziet. Ga dat ook vooral doen, want hoe mooi ze ook ogen op deze website, in het echt zijn ze nog 10 maal mooier en prikkelen ze ook uw tastzin!

Nu begrijpt u misschien iets van onze passie, bezieling en waarom wij zeggen: Woonsfeer natuurlijk. 

Meer informatie over binnendeuren

Duurzame binnendeuren

Duurzame binnendeuren

Eicq maakt gebruik van Europees eikenhout voor de productie van haar binnendeuren. Herbebossing en duurzaam beheer zijn daarbij vanzelfsprekendheden. Het restmateriaal dat overblijft na de productie van onze binnendeuren krijgt ook een nuttige bestemming, bijvoorbeeld bij de productie van plaatmateriaal. En Eicq binnendeuren gaan een leven (en langer) mee. Wat dat betreft zijn Eicq binnendeuren dus altijd een duurzame keuze, maar we gaan nog een stap verder!

Lees verder

Zwarte binnendeuren

zwarte binnendeuren

Chique hoor, een zwarte binnendeur. Een deur uitgevoerd in zwart straalt kracht uit en geeft elk interieur een specifieke sfeer en een bijzonder karakter. Zwart is de trendkleur voor binnendeuren, maar kunnen eiken binnendeuren ook in het zwart worden uitgevoerd?

Lees verder

Standaard binnendeuren vervangen

standaard binnendeuren vervangen

Veel nieuwbouwwoningen worden al decennialang opgeleverd met standaard deuren. Over het algemeen zijn dat vlakke witte deuren. Op enig moment zijn deze standaard deuren, die nimmer gemaakt zijn met het oog op duurzaamheid en degelijkheid, onvermijdelijk aan vervanging toe. Omdat ze slijtplekken of andere beschadigingen vertonen, omdat ze verkleurd zijn of omdat u erop uitgekeken bent. Deze standaard deuren zijn geplaatst in standaard kozijnen die ook niet de schoonheids- en duurzaamheidsprijs verdienen. Vervanging ligt voor de hand. Maar hoe vervangt u standaard deuren en standaard kozijnen? 

Lees verder

Woontrends

woontrends met binnendeuren

Elk jaar, zo rond de jaarwisseling, melden verschillende deskundigen de nieuwe trends op velerlei gebied. Trends in de mode, trends in technologie en onder meer ook trends in wonen. Welke kleuren vinden hun weg in onze huizen, welke vormen en materialen zijn in of uit, welke accessoires maken uw interieur echt af en ga zo maar door. Sommige ‘deskundigen’ spreken elkaar tegen wat nogal verwarrend kan zijn. Maar op het gebied van wonen zijn de diverse deskundigen het over één ding wel eens: natuurlijke materialen! Het gebruik van natuurlijke materialen in de woning wordt overigens al jaren vermeld in de lijsten met de woontrends. Wij durfen dus wel te stellen dat het geen trend meer is (in de zin dat het vluchtig is), maar een blijver en zelfs een onmisbaar element in elk interieur. 

Lees verder

Eiken binnendeuren van hoge kwaliteit

eiken binnendeur van hoge kwaliteit

Er is bij binnendeuren, net als bij andere producten, sprake van kwaliteitsverschil tussen de diverse merken. Ogenschijnlijk, zo denkt u wellicht, lijken het dezelfde deuren, maar na enige tijd gebruik wordt het verschil tussen een kwalitatieve binnendeur en een binnendeur van mindere kwaliteit wel duidelijk. De kwaliteit van een binnendeur is ook niet of nauwelijks te zien aan de buitenkant van de deur. Om de kwaliteit goed te kunnen zien moeten we voornamelijk naar de binnenkant van de deur kijken. Maar zelfs dan zullen de verschillen een leek op deurengebied misschien niet direct iets zeggen, het is nogal technisch.

Lees verder

Nieuwbouwhuis sfeervol maken

nieuwbouwhuis sfeervol maken

Een volledig nieuw huis met u als eerste bewoner. Volledig fris en nieuw, onderhoud is voorlopig niet nodig want alles is tiptop in orde. Keuken en badkamer heeft u uitgezocht tijdens het bouwproces en deze zijn gereed. De dag van de oplevering, u krijgt de sleutels en dan is het tijd om uw huis aan te kleden. De vloer, iets voor de ramen en wellicht verlichting. Uw meubilair en accessoires maken het geheel af, heerlijk wonen. Maar eenmaal ingericht en gesetteld komt u er achter dat het huis nog wel de nodige sfeer, karakter en eigenheid mist. Waar zit hem dat in? 

Lees verder

Huis verbouwen, waar beginnen?

huis verbouwen of renoveren

Renovatie of verbouwing, is er een verschil tussen deze twee zaken? Dat is zeker het geval, want bij een renovatie moet u denken aan het vervangen van oudere zaken in uw woning. Bij een renovatie wordt het huis up-to-date gebracht. De oude trap, keuken of badkamer wordt door een nieuw exemplaar, maar bijvoorbeeld ook het aanpakken van zaken die min of meer onzichtbaar zijn maar wel uw comfort verhogen, zoals bepaalde vormen van isolatie, leidingen, ventilatie, installaties en het verhelpen van bepaalde gebreken. Bij een verbouwing moet u denken aan grotere bouwkundige wijzigingen. Bijvoorbeeld een muur weghalen of verplaatsen, vloerverwarming aanleggen, een aanbouw realiseren et cetera. 

Lees verder

Nieuwe binnendeuren

oude deuren opknappen of toch liever nieuwe deuren

Heeft u ook weleens het idee dat er iets ontbreekt in uw woning? U heeft een mooie vloer, gezellige keuken, smaakvol meubilair en bijzondere accessoires, maar toch mist er iets.

Dat ‘iets’ valt u niet of nauwelijks meer op en dient in uw woning eigenlijk alleen een praktisch nut, het zijn uw oude binnendeuren. Vaak standaard vlakke deuren of de oude binnendeuren, nog van de vorige eigenaar van uw huis. Ze voegen niet de juiste ‘touch’ toe aan uw verder sfeervol ingerichte woning. Logisch, want u heeft ze ook niet zelf uitgezocht! Door de tijd zijn uw oude binnendeuren verworden tot een dagelijks ‘gebruiksvoorwerp’ waar u verder niet meer over nadenkt. Ze vallen qua sfeerbrengers wel totaal uit de toon. Wat te doen? 

Lees verder

Woonsfeer met binnendeuren

binnendeuren brengen woonsfeer

Binnendeuren hebben diverse functies. Zo zijn ze vanuit functioneel perspectief bedoeld om een bepaalde ruimte te kunnen afsluiten van een andere ruimte. Ze geven privacy. Of ze ontsluiten juist een ruimte van de andere waardoor een doorgang ontstaat. Door het sluiten van binnendeuren kost het verwarmen van een bepaalde ruimte minder energie, wat dus een kostenbesparend effect heeft. Ook kunnen ze geluid verminderen veroorzaakt door huisgenoten (uw dochter is op haar kamer muziek aan het luisteren en u wilt in een andere kamer TV kijken). 

Lees verder

Waar binnendeuren kopen

waar kunt u binnendeuren kopen

U vraagt zich af waar u binnendeuren kunt kopen? In dit artikel vindt u de nodige informatie over de manieren waarop u een nieuwe binnendeur in uw huis kunt krijgen.

Er zijn diverse manieren waarop u binnendeuren kunt kopen. Maar waar u precies kunt slagen is afhankelijk van de gewenste kwaliteit, uw budget, of u wilt kunnen kiezen uit verschillende modellen en mogelijkheden, de mate van advisering en of u zelf een binnendeur kunt opmeten, afwerken en afhangen. 

Lees verder

Kant en klare binnendeuren

kant en klare binnendeur

Bent u op zoek naar een kant en klare binnendeur? Binnendeuren waaraan u, nadat deze bij u thuis zijn afhangen, zelf niets meer hoeft te doen? In dat geval is een Eicq binnendeur zeker het overwegen waard, want een Eicq binnendeur wordt in onze werkplaats volledig naar uw wensen en compleet voor u afgewerkt voordat deze de weg naar uw huis vindt. Zodra uw nieuwe Eicq binnendeuren in uw woning zijn geplaatst kunt u deze direct gebruiken en volop genieten, zonder dat u deze nog moet aflakken, het eventuele glas moet plaatsen of het deurbeslag nog moet monteren. Want Eicq binnendeuren worden niet alleen compleet afgewerkt en functionerend bij u geleverd, ze zijn ook nog eens zeer fraai om te zien. Gemak en genieten dus! 

Lees verder

Groeven in uw binnendeur

groeven in uw binnendeur

De plankverdeling in uw Eicq binnendeur komt tot stand door middel van groeven. Deze groeven worden nauwkeurig door ons ingefreesd in beide zijden van uw binnendeur.

Binnen de serie Elegance (1ste keus, rustiek en scratch) wordt de deur standaard voorzien van een V-vormige groef en is er altijd sprake van een 6-delige verticale plankverdeling. 

Lees verder

Wat kost een binnendeur? 

wat kost een binnendeur

De vraag “wat kost een binnendeur van Eicq” laat zich niet 1-2-3 beantwoorden. De prijs van een Eicq binnendeur is namelijk van zeer veel factoren afhankelijk. Op de eerste plaats de serie van uw keuze; een binnendeur uit de diverse series Elegance of één van verschillende series parketdeuren. In welke soort eikenhout wenst u uw binnendeur uitgevoerd te zien? In de series parketdeuren kunt u uw eigen binnendeur ontwerpen; uw ontwerp bepaalt uiteindelijk ook een deel van de prijs. 

Lees verder

De basis van een mooie woning

witte boarddeurEicq binnendeur

Een droomhuis, zo’n fraai huis uit de woonbladen, is niet voor iedereen weggelegd. Maar een huis waar u zich thuisvoelt en daarnaast prettig en stijlvol woont is altijd te realiseren. Daar hoeft u niet eens voor te verhuizen, dat kan gewoon in uw bestaande woning!

Lees verder

Noesten in eikenhout

noesten in eikenhout

Een noest in het hout geeft aan dat op die plaats de boom ooit een levende zijtak bevatte. Een noest zit, anders dan een kwast, vast aan het hout en vormt daar één geheel mee. Bij een kwast is de zijtak van de boom vaak afgestorven waardoor de kwast, vaak al bij het bewerken van het hout, los kan komen. Het eikenhout dat wij gebruiken voor uw binnendeur bevat noesten (klein of groot naar uw keuze), maar geen kwasten. Kwaliteit gegarandeerd. Een noest herkent u aan een ronde, ovale of grillige vorm van harder en donkerder hout. Een grote tak levert een grote noest op, een kleine tak een kleine noest.

Lees verder

Zelf een binnendeur ontwerpen

Ontwerp%2018
Ontwerp%2003
Ontwerp%2001

Binnen de series Eicq parketdeuren, Eicq parketdeuren balkenhout en Eicq parketdeuren barnwood wordt u de mogelijkheid geboden om zelf uw binnendeuren te ontwerpen. Indien u dat wenst is uw dealer u graag behulpzaam hierbij, maar een eenvoudige schets volstaat ook reeds voor ons. Uw eigen ontworpen binnendeur wordt vervolgens, door onze vakmensen, met grote aandacht vervaardigd en perfect door uw dealer bij u thuis geplaatst.

Door uzelf ontworpen binnendeuren, dat maakt uw woonsfeer echt heel bijzonder en persoonlijk. Wel is het zo dat elke serie parketdeuren haar specifieke mogelijkheden kent. We sommen ze voor u op. 

Lees verder

Welke eiken binnendeuren bij parket of een houten vloer?

welke eiken binnendeur bij een houten vloer

‘Gelijk is ongelijk’, een bekend adagium in de meubelmakersbranche, gaat ook op bij de keuze voor eiken binnendeuren in uw interieur. Stel u heeft een lichte eiken parketvloer, dan zou u wellicht geneigd zijn om te denken aan eiken binnendeuren in precies dezelfde kleurnuance en -tint. Maar er zal altijd een verschil zijn of na verloop van tijd optreden. 

Lees verder

Binnendeuren, ambachtelijk en duurzaam gemaakt

ambachtelijk gemaakte binnendeuren

Heeft u weleens een bezoek gebracht aan een houtzagerij? Zo ja, dan is één van de eerste zaken die in u opkomt ongetwijfeld de heerlijke en kenmerkende geur van gezaagd hout. Een intens zinnenprikkelende ervaring. Deze geur overheerst ook in ons atelier, daar waar wij uw binnendeuren vervaardigen.

Ambacht, authenticiteit en passie maken uw binnendeur. Dat kan een machine of robot nooit vervangen. 

Lees verder

Een modern interieur en eikenhouten binnendeuren

modern interieur en eikenhouten binnendeuren

Klinkt het idee van een modern interieur gecombineerd met eikenhouten binnendeuren u vreemd in de oren? Veel mensen denken bij eikenhout aan de zwaar klassieke en donkere interieurs uit de jaren ’70 van de vorige eeuw.

Lees verder

Een deur in een standaardmaat of binnendeuren op maat

maat binnendeur

Eicq binnendeuren zijn in veel uiteenlopende breedte- en hoogtematen verkrijgbaar. In standaardmaten, maar ook als maatwerk. 

Lees verder

De afwerking van uw eiken binnendeur

afwerking eikenhouten binnendeur

Met uitzondering van Eicq parketdeuren barnwood kunt u voor alle Eicq binnendeuren een keuze maken uit diverse afwerkingen aan zowel de oppervlakte (de structuur van het eikenhout) alsmede de meubelafwerking (de behandeling van het oppervlakte van het eikenhout). Eicq binnendeuren worden op ambachtelijke wijze voor u afgewerkt. 

Lees verder

Massieve eiken binnendeuren of gefineerde eikenhouten binnendeuren, wat is de betere keuze?

opbouw constructie gefineerde eikenhouten binnendeur

Hout ‘werkt’. Dat werken houdt in dat het hout kan krimpen en/of zwellen. Hout dat volledig uitgewerkt is bestaat niet. Zelfs zeer oud hout kan altijd nog werken, hout blijft gevoelig voor vocht en/of droogte. Krimp of zwelling zal ook nooit regelmatig verdeeld over het oppervlak plaatsvinden waardoor er spanning ontstaat.

Lees verder

Natuurlijke materialen in de woning, trend of blijver? 

natuurlijke materialen in huis

Interieurstylisten geven elk jaar weer de nieuwe woontrends door aan het grote publiek. Welke kleuren zijn in, welke vormen komen terug in het interieur, welke meubels en accessoires zijn onmisbaar en welke materialen vieren hoogtij. Zo wordt al enkele jaren verteld dat hout, in de natuurlijke vorm, een onmisbaar element is in het interieur.

Lees verder

Nieuwe binnendeuren plaatsen, geeft dat veel rommel?

binnendeuren plaatsen

Er zijn veel redenen om Eicq binnendeuren te overwegen, maar ook zijn er redenen waarom men liever geen nieuwe binnendeuren wil laten plaatsen. Een reden die vaak genoemd wordt is de angst voor de troep en overlast die het verwijderen van de oude- en plaatsen van nieuwe binnendeuren met zich mee zal brengen.

Lees verder

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren

linksdraaiende of rechtsdraaiende binnendeur

Links- of rechtsdraaiende binnendeuren, het zegt u waarschijnlijk niet direct iets. Toch is het belangrijk om vooraf te bepalen wat de draairichting van uw nieuwe binnendeur wordt. Een verkeerde draairichting kan namelijk een ongewenst resultaat opleveren en andersom, misschien kan een andere draairichting van uw binnendeur ook een voordeel opleveren!

Lees verder

Stompe binnendeuren of opdek binnendeuren

stompe deuren of opdekdeuren

Smaken verschillen en logischerwijs ook bij binnendeuren. Daarom kunt u bij Eicq binnendeuren kiezen uit verschillende soorten eikenhout, deuren met- of zonder glas en kiezen uit vele afwerkingsmogelijkheden. Binnen de collectie parketdeuren kunt u zelfs de indeling van uw binnendeur ontwerpen! Een Eicq binnendeur kunt u volledig aanpassen aan uw smaak.

Lees verder

Eikenhout en woonsfeer

eikenhout en woonsfeer

Wat heeft eikenhout wat andere houtsoorten niet of in mindere mate hebben? Om te beginnen is eikenhout één van de meest sterke houtsoorten. Eikenhout kan daarnaast ook goed tegen vocht, reden waarom het ook vaak gebruikt wordt voor buitentoepassingen. Als laatste is eikenhout ook goed verwerkbaar naar allerlei fraaie objecten. Er worden trappen van gemaakt, meubels, vloeren en, zoals Eicq doet, binnendeuren in verschillende uitvoeringen!

Lees verder

Binnendeuren met kozijn

binnendeuren met kozijn

Een kozijn heeft naast een praktische functie, als raamwerk waarbinnen een deur afgehangen wordt, ook een esthetische functie. Het ‘gat’ in de muur moet namelijk ook netjes worden afgewerkt.

Lees verder

Binnendeuren met glas

binnendeur met glas

De natuurlijke ‘tekening’ van onze eikenhouten binnendeuren geeft een fraaie en sfeervolle aanblik, maar soms is het ook prettig als een deur, zelfs als deze gesloten is, een doorkijk biedt naar de ruimte daarachter. Glas in een binnendeur geeft een ruimtelijk effect, laat licht op sfeervolle wijze door en zorgt dat de verschillende vertrekken als het ware in elkaar overvloeien.

Lees verder

Binnendeur als schuifdeur

binnendeur schuifdeur

Een binnendeur van Eicq is uitstekend als schuifdeur toepasbaar. Een schuifdeur die voor de wand schuift, of juist in de wand. En in beide opstellingen is het ook mogelijk om een dubbele schuifdeur toe te passen.

Lees verder

Wie plaatst binnendeuren?

wie plaatst de binnendeuren

In ons atelier maken we uw nieuwe binnendeuren met veel zorg en aandacht zodat ze u uw verwachtingen zullen overtreffen. Maar dat is natuurlijk nog maar de helft van het verhaal, want ze moeten natuurlijk ook nog in uw woning worden geplaatst en in uw dagelijkse gebruik voldoen.

Lees verder

Wat voor binnendeuren zijn er?

wat voor binnendeuren zijn er

Er bestaan vele soorten binnendeuren. Denk bijvoorbeeld aan de standaard witte boarddeur of de klassieke paneeldeur. Ook bestaan er vlakke binnendeuren met gefreesde motieven, volledig glazen deuren en stalen binnendeuren om maar enkele soorten binnendeuren te noemen ...

Lees verder

Welke binnendeuren kiezen?

welke binnendeuren kiezen

Er zijn zoveel soorten binnendeuren dat het vaak lastig kiezen is, welke binnendeur past bij u? Houdt u van een klassieke woonstijl of juist een moderne inrichting en sfeer. Kiest u tijdloos of juist liever voor een deur die past binnen de huidige woontrends. Waarom zou u willen kiezen? ...

Lees verder

Moderne eiken binnendeuren

moderne eiken binnendeuren

Veel van ons kennen nog de eiken binnendeuren die met name in de jaren ’70 populair waren. Zware, donkere en van veel krullen en details voorziene deuren. Oerdegelijk, maar ingehaald door de huidige woonstijl.
Nadat deze deuren uit de gratie raakten werden steeds meer huizen voorzien van …

Lees verder

Woonsfeer natuurlijk.