Veelgestelde vragen over Eicq binnendeuren

Hieronder vindt u enkele meestgestelde vragen over Eicq binnendeuren. Staat het antwoord dat u zoekt hier niet tussen? Neemt u dan even contact met ons op via het contactformulier

Ja, Eicq gebruikt echt eikenhout voor de binnendeuren, in diverse kwaliteiten afhankelijk van de serie. Extra Rustiek (grote noesten/geleefd uiterlijk), Rustiek (mooie wilde houtstructuur en iets minder grote noesten) , Bis (kleine noesten, grotendeels op kleur en structuur geselecteerd) of 1ste Keus (zeer kleine noesten kunnen incidenteel voorkomen, op kleur en structuur geselecteerd). In de serie Eicq parketdeuren balkenhout gebruikt Eicq zeer fraai doorleefd eikenhout van gebruikte balken en in de serie Eicq parketdeuren barnwood het door weer en wind getekende eikenhout van oude schuren. 

Deuren van massief eiken hebben een extern raamwerk nodig om de planken in te sluiten (de zogenaamde staldeurconstructie). Er bestaan daarnaast ook houten plankendeuren, langs twee zijden bekleed met 18 mm planken en een intern raamwerk. Aangezien beide typen deuren in massief eiken worden uitgevoerd, zijn deze deuren altijd meer onderhevig aan omgevingsomstandigheden (met name temperatuur en vochtigheid). Dit is eigen aan de natuurlijke aard en gedraging van het materiaal. Daarom kiest Eicq voor een jarenlang in eigen huis doorontwikkelde engineered constructie met een zeer hoge densiteit, want die is en blijft solide en vormstabiel. U voelt dat u een degelijk object in uw handen heeft, zwaar en sterk voor jarenlang plezier! Overigens zijn Eicq SLK deuren wel massief. Door de constructie (met glas) blijven deze vormstabiel. 

Kwaliteit en levensduur. De volspaan kernvulling voorkomt het kromtrekken van de binnendeuren (vormstabiele constructie). Zo kunt u in principe een levenlang genieten van uw Eicq binnendeuren, en de bewoner na u ook! 

detail engineered constructie binnendeuren Eicq

Eicq binnendeuren worden onafgewerkt geleverd, maar u kunt optioneel (aangeraden) kiezen uit diverse meubelafwerkingsmogelijkheden als bijvoorbeeld vernissen, ceruseren (een verftechniek waarbij de natuurlijke nerven van het eikenhout opgevuld worden met een witte pasta waarmee de vloeiende en/of grillige lijnen van het hout geaccentueerd worden), beitsen of oliën om uw deuren een speciaal karakter te geven. Afhankelijk van de oppervlakte (glad, geborsteld of lintgezaagd) van uw Eicq binnendeuren oogt eenzelfde afwerking anders. Op de pagina afwerkingsmogelijkheden tonen wij u de diverse opties.  Per serie zijn weer andere mogelijkheden. 

Geverniste en geceruseerde deuren zijn in principe onderhoudsvrij wat afwerking betreft. Wel adviseren wij om uw deuren regelmatig te reinigen met een vochtige doek en een mild (niet agressief) onderhoudsproduct. Deuren die met olie zijn afgewerkt hebben periodiek (ongeveer éénmaal per jaar) een behandeling nodig met een nieuwe laag onderhoudsolie (kleurloos) omdat olie op termijn “uitgeademd” wordt. Deze laag kunt u zelf aanbrengen. Laat u adviseren door uw dealer

Ja, dat kan! In onze serie Eicq parketdeuren, Eicq parketdeuren balkenhout, Eicq parketdeuren barnwood en Eicq farmdoor heeft u hier de mogelijkheid voor. Bij alle series parketdeuren is het zelfs mogelijk om uw eigen indeling (en afmeting) te ontwerpen voor de houten- en stalen glaskaders.

Binnen de serie Eicq parketbinnendeuren is er zeer veel mogelijk. Laat u adviseren door uw dealer of bekijk enkele voorbeelden op de pagina Eicq parketdeuren, Eicq parketdeuren balkenhout, Eicq parketdeuren barnwood of Eicq farmdoor.

Ja, wij geven 10 jaar garantie onder voorwaarden dat u uw deuren onderhoudt volgens voorschriften. Natuurlijke variaties in tonaliteit, kleur en/of houtstructuur vallen buiten de garantie, want zijn veroorzaakt door de natuur. 

Eicq binnendeuren zijn leverbaar in standaardmaten en maatwerk. Standaardmaten zijn: hoogte 201,5 cm, 211,5 cm of 231,5 cm en breedte 63 cm, 68 cm, 73 cm, 78 cm, 83 cm, 88 cm of 93 cm. Maten die buiten deze dimensies vallen zijn maatwerk. 

Ja, deze zijn leverbaar in de serie Eicq parketdeuren,, Eicq parketdeuren balkenhout, Eicq parketdeuren barnwood en Eicq SLK.

Ja, dat kan. U kunt kiezen uit een kozijn met- en zonder omlijsting in dezelfde houtsoort als uw deur. Kijk op de pagina kozijnen voor meer informatie. 

Niet enkel als schuifdeur, maar ook als dubbele deur (gescharnierd of dubbele schuifdeur) en taatsdeur (pivoterende deur). Als uw woning over vloerverwarming beschikt dan zijn de systemen voor taatsdeuren ook tegen de bovenkant van de muuropening te monteren, bijvoorbeeld d.m.v. het Agenta Pivotica Pro mechanisme. Door toepassing van dit systeem hoeft er niet in uw vloer geboord te worden. Uw dealer kan u hierover nader informeren. 

Ja, dat kan. In de series Eicq Elegance 1ste keus, Eicq Elegance rustiek en Eicq Elegance scratch kunt u kiezen uit een 4-ruits eikenhouten glaskader of een 4- of 6-ruits retrokader. Het 4-ruits retrokaders is leverbaar in de finishes inox, old silver, roest of zwart. Het 6-ruits retrokader is leverbaar in de finish zwart. In de serie Eicq parketdeuren en parketdeuren balkenhout heeft u, naast het 4-ruits eikenhouten glaskader en het 4- of 6 ruits retrokader, meer keuze in glasplaatsing en kunt u eventueel uw eigen vorm houten- of stalen kader ontwerpen (bijvoorbeeld 8-ruits). Qua glas heeft u de keuze uit transparant of mat. Binnen de serie SLK kunt u uit vijf verschillende glassoorten kiezen (transparant, mat, zwart, grijs en brons glas).

Geen enkele deur van hout, of willekeurig product van hout, kan tegen langdurige blootstelling aan vocht, maar als u uw deur goed onderhoudt en er sprake is van een goede ventilatie is het geen probleem om een Eicq binnendeur te gebruiken in uw badkamer. Bij grote warmteverschillen tussen twee afzonderlijke ruimtes kunnen bij de tussenliggende deur wel problemen optreden omdat hout hier van nature gevoelig voor is. In normale omstandigheden zal hier echter praktisch nooit sprake van zijn, maar als er een verwarming vlak naast een deur gemonteerd is, dan is het zaak om hiermee rekening te houden. Het is hoe dan ook belangrijk om uw Eicq binnendeur regelmatig te onderhouden, passend bij de gekozen afwerking. 

Op een eikenhouten deurstang na (die dezelfde afwerking kan krijgen als uw deur) levert Eicq zelf geen deurbeslag. Hiervoor verwijzen wij u graag naar een dealer. Die beschikken over een ruim assortiment deurbeslag. 

Dat kan in de showroom van uw dealer. Ook kunt u Eicq binnendeuren bij ons komen bewonderen. Kijk op de pagina dealers of contact voor meer informatie. 

Heeft u een kleine beschadiging aan uw deur, neem dan contact op met uw dealer en ga zeker niet zelf aan de slag. Hout is een levend materiaal en in veel gevallen kan een kleine beschadiging hersteld worden, met de juiste kennis en kunde. 

Eicq binnendeuren worden onafgewerkt geleverd, maar u kunt optioneel (aangeraden) kiezen uit diverse meubelafwerkingsmogelijkheden als vernissen, ceruseren (een verftechniek waarbij de natuurlijke nerven van het eikenhout opgevuld worden met een witte pasta waarmee de vloeiende en/of grillige lijnen van het hout geaccentueerd worden), beitsen of oliën om uw deuren een speciaal karakter te geven. Geverniste en geceruseerde deuren zijn in principe onderhoudsvrij wat afwerking betreft. Wel adviseren wij om uw deuren regelmatig te reinigen met een vochtige doek en een mild (niet agressief) onderhoudsproduct. Deuren die met olie zijn afgewerkt hebben periodiek (ongeveer éénmaal per jaar) een behandeling nodig met een nieuwe laag onderhoudsolie (kleurloos) omdat olie op termijn “uitgeademd” wordt. Deze laag kunt u zelf aanbrengen. Laat u adviseren door uw dealer.

Een deur in een woning afhangen is vakwerk. Laat uw dealer altijd vooraf de deuren in uw woning opmeten en zeker ook zorg laten dragen voor de montage en het afhangen. Dan weet u zeker dat het goed gebeurt en u jarenlang veel plezier zult beleven aan Eicq binnendeuren. 

Het zou ons enorm spijten om te horen dat u niet tevreden bent over uw Eicq binnendeuren. Wij willen dat u 100% tevreden bent en blijft. Neem contact op met de dealer waar u uw Eicq binnendeuren heeft gekocht. Dan komt alles in orde. 

Woonsfeer natuurlijk.